Sezon muffinkowy rozpoczęłam w zeszłym tygodniu i czuję, że potrwa bardzo dłuuugo ! :) nie tylko za sprawą tego, że można je robić na różne sposoby i dlatego są przepyszne, ale przede wszystkim samo ich przygotowywanie sprawia mi dużo przyjemności :) Jako, że kuchnia w naszym wynajmowanym m1 jest malutka, postanowiłam się przenieść do pokoju i zrobić obszerniejszą fotorelację z przebiegu pieczenia :-)
Składniki:
Ciasto ( składniki suche)
- 2,5 szkl mąki
- pół szklanki cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 cukier waniliowy
- 2 jaja
- 1 szklanka mleka
- 100 g masła
- 3 słodkie, miękkie gruszki
- 3 łyżki miodu
Osobno łączę składniki na ciasto suche i mokre. Następnie łączę oba ciasta i miksuję.
Gruszki obieram i kroję w kostkę. Następnie polewam je miodem i dodaję do ciasta, mieszam delikatnie do połączenia z masą na ciasto.
Wypełniam papilotki ciastem i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180stopni na około 15-20 minut.
Smacznego! :-)
Ps. A. dziękuję za aparat :-)
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz