Śledzie z orzechami? Czemu nie! wyglądają naprawdę pięknie, a smakują jeszcze lepiej. :)Warto na swoich świątecznych stołach na odświętnej zastawie podać śledzie w takim wydaniu. Nie będziecie żałować!
Składniki:
( grudniowe wydanie ELLE, przepis Zosi Cudny z makecookingeasier.pl)
- 10 grzybów prawdziwków ( ja użyłam suszonych maślaków, które wcześniej kilka godzin wymoczyłam w wodzie)
- 200 g śledzi
- 100 g orzechów włoskich
- 1 duża czerwona cebulka
- pieprz, sól
- natka pietruszki
Śledzie moczyłam 2 godziny w mleku, następnie opłukałam, pokroiłam i ułożyłam na talerzu.
Cebulkę pokrojoną w drobną kostkę zeszkliłam na maśle. Następnie przełożyłam do miseczki. Do masła pozostałego po cebuli dodałam pokrojone grzybki i usmażyłam. Doprawiłam solą i pieprzem. Orzechy podprażyłam na suchej patelni. Następnie płaty wyłożyłam grzybkami, cebulką i orzechami.Posypałam natką pietruszki.
Smacznego!:-)
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz