Nie smakują jak typowe ciasteczka ze sklepu, ponieważ nie są słodkie. Przeważa w nich smak orzechów i wiórków kokosowych.Ciasteczka mogą stanowić dodatek do kawy czy ciepłego kakao. Mogą także być dobrą przekąską dla osób na diecie.
Składniki:
- szkl płatków owsianych
- 1 jajko
- garść orzechów włoskich
- garść migdałów
- 1 łyżka masła
- 2 łyżeczki miodu
- łyżeczka cynamonu
- garść wiórków kokosowych
Jajko miksuję z masłem, następnie dodaję płatki i bakalie, całość mieszam, dodaję cynamonu i miodu. W moim przypadku konsystencja była nieco za rzadka, więc dodałam więcej wiórków i łyżeczkę mąki. Jeżeli ktoś lubi słodkie ciasteczka może dodać więcej miodu lub cukru.
Na blachę pokrytą papierem do pieczenia nakładam ciasto. Do rozgrzanego piekarnika wstawiam blachę i piekę ciasteczka około 12 minut.
Smacznego! :-)
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz