Nie macie pomysłu na śniadanie bądź kolację?
Szybka w przygotowaniu pasta z makreli jest doskonałą alternatywą dla klasycznych produktów jak ser czy szynka :)
W zasięgu swojego wzorku mam już nowe wydanie Elle i nowe inspiracje na wigilijne potrawy czekają! :)
Składniki:
- 1 makrela
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka chrzanu
- sól, pieprz, papryka słodka w proszku
- szczypiorek (drobno pokrojony)
- 8 zielonych oliwek (drobno pokrojone)
Wyjąć mięso z makreli, przełożyć do pojemniczka. Połączyć z pozostałymi składnikami i wymieszać na jednolitą masę. Odstawić do lodówki, aby się przegryzło.
Podać ze świeżym chlebkiem.
Smacznego!
Ps. zdjęcia spod fachowej ręki Anety! dzięki <big love> <3 !
Miś ususzył grzybki :)
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz