czwartek, 7 listopada 2013

Ciasto marchewkowe
Ciasto marchewkowe jest idealne na jesienne wieczory. Jest delikatne i lekkie.Nie jest zbyt słodkie, a marchewki oprócz tego, że zawierają dużo prowitaminy A, nadają ciastu bajeczny smak! Dzięki cynamonowi ciasto ma korzenny smak i piękny aromat.

Składniki:
  • 4 jajka
  • 2 szkl cukru pudru
  • 2 szkl mąki
  • szkl oleju
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 3 łyżeczki cynamonu
  • 3 duże marchewki
Przygotowanie
Okrągłą formę smaruję masłem.
Jajka ucieram z cukrem pudrem, następnie dodaje oleju i mieszam do połączenia. Suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, sodę i cynamon łączę ze sobą i mieszam, przesypuje do jajek. Całość miksuje na gęsto masę. Na koniec dodaję tartą marchewkę i całość mieszam. 
Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Piec około 1 godziny. 
Smacznego!

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Text Widget

mój przepis na życie to poznawanie smaków, celebrowanie posiłków. Jedzenie jest dla mnie pewnego rodzaju sztuką kulinarną, którą ja zaczęłam dosyć późno w swoim życiu dostrzegać, teraz zaczynam ją rozwijać. Gotowanie nie musi być tylko przykrą koniecznością, gdy doskwiera nam głód, ale czasem wspólnego owocnego gotowania, wspólnych rozmów z innymi, czy po prostu pasją i radością. Wszystkim życzę wiele radości podczas gotowania i jego późniejszego spalania! :-)

More Text

Popular Posts

Blogger news

Blogger templates