piątek, 17 stycznia 2014

Tarta z warzywami
 Pyszna, łatwa i szybka  w przygotowaniu. Z moimi ulubionymi dodatkami(pomijając salami, ale musiałam dodać jakąś namiastkę  "mięsa", aby mój kulinarny współtowarzysz nie czuł się pokrzywdzony :) 
Jest naprawdę pyszna. Polecam! 

Składniki:
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 nieduża cukinia
  • około 6 dużych pieczarek
  • pomidorki koktajlowe
  • bazylia, oregano, pieprz ziołowy,majeranek, wegeta, sól
  • salami
  • ser żółty
Przygotowanie:
Ciasto pozostawiam do rozmrożenia, następnie wykładam nim formę wyłożoną folią do pieczenia i posmarowaną masłem. W nagrzanym piekarniku do 220 stopni pozostawiam formę z ciastem na około 15-20 minut.
Pieczarki i cukinię kroję w talarki i podsmażam na patelni z dodatkiem bazylii, oregano, majeranku, pieprzu, soli i wegety, usuwam nadmiar wody. Po 20minutach wyjmuję ciasto, smaruję  koncentratem pomidorowym, posypuję bazylią,następnie, posypuję startym serem, układam salami,cukinię i pieczarki, na końcu pomidorki i znowu posypuję serem. Całość wstawiam do piekarnika na około 20 minut. Wyjmuję na kratkę kuchenną, dodaję świeże listki bazylii i gotowe.
Smacznego!


Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Text Widget

mój przepis na życie to poznawanie smaków, celebrowanie posiłków. Jedzenie jest dla mnie pewnego rodzaju sztuką kulinarną, którą ja zaczęłam dosyć późno w swoim życiu dostrzegać, teraz zaczynam ją rozwijać. Gotowanie nie musi być tylko przykrą koniecznością, gdy doskwiera nam głód, ale czasem wspólnego owocnego gotowania, wspólnych rozmów z innymi, czy po prostu pasją i radością. Wszystkim życzę wiele radości podczas gotowania i jego późniejszego spalania! :-)

More Text

Popular Posts

Blogger news

Blogger templates