Pyszna, łatwa i szybka w przygotowaniu. Z moimi ulubionymi dodatkami(pomijając salami, ale musiałam dodać jakąś namiastkę "mięsa", aby mój kulinarny współtowarzysz nie czuł się pokrzywdzony :)
Jest naprawdę pyszna. Polecam!
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1 nieduża cukinia
- około 6 dużych pieczarek
- pomidorki koktajlowe
- bazylia, oregano, pieprz ziołowy,majeranek, wegeta, sól
- salami
- ser żółty
Ciasto pozostawiam do rozmrożenia, następnie wykładam nim formę wyłożoną folią do pieczenia i posmarowaną masłem. W nagrzanym piekarniku do 220 stopni pozostawiam formę z ciastem na około 15-20 minut.
Pieczarki i cukinię kroję w talarki i podsmażam na patelni z dodatkiem bazylii, oregano, majeranku, pieprzu, soli i wegety, usuwam nadmiar wody. Po 20minutach wyjmuję ciasto, smaruję koncentratem pomidorowym, posypuję bazylią,następnie, posypuję startym serem, układam salami,cukinię i pieczarki, na końcu pomidorki i znowu posypuję serem. Całość wstawiam do piekarnika na około 20 minut. Wyjmuję na kratkę kuchenną, dodaję świeże listki bazylii i gotowe.
Smacznego!
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz